Wednesday, November 3, 2010

hari2 terakhir tahun ke 22...

assalamualaikum...

fuh!!hari ni 03.11.2010, 2hari lg ataupun xsmpai 2hari, umur dah melangkah ke angka yg lagi besar. walaupun masi muda, tp tetp semakin tua...hahahahaha..

banyak benda mau cerita ni, tapi xtau camana mau setat..perkembangan study dulu la.
AlhamduliLLAH, tinggal beberapa hari lagi tuk jaga booth degree show, dari 27.10.2010 hari tu setat final, display semua hasil2 final projek, kami seramai lebih daripada 20 org dengan tajuk masing2, aku wat pasal unisel, aku hasilakan logo baru untuk unisel, dan mengetghkan konsep yang baru untuk unisel. alhamduliLLAH, untuk penilaian sendiri, aku berpuas hati dengan apa yang aku hasilkan untuk final. walaupaun xda la se'gempak' daripada yang gempak2. tp yang sedihnya, sem ni aku ambik 2 subjek, tp malang, final projek tuk subjek tu xsempat mau kasi siap, jd, terus terang lagi berlampu, fail lg la. sem depan ada ruang dan peluang, ambik lg.huhuhuhuhuhu.

pasal family lak, ni yang sedih ni mau cerita..huhuhuhu..banyak masalah yang jadi selama aku sambung belajar balik lepas aku sakit hari tu. kesian mak ku. macam2 yang jadi, sampai dia rasa bersalah atas suma yang jadi. ni kes abg2 ku la ni, macam2 hal, klu dorg tu adik2 ku, sudah ku ketuk2 kepala dorg, tp ni abg, mau wat camana, aku diam jak la, dan yang termampu, tenangkan mak ku jak la, tu pun setakat bercakp d talipon la. xpa, tunggu aku balik ya mak, kita kasi settle 1 1.. ceh, bajet hero negara lagi aku ni. tp tu la yang sepatutnya aku wat, klu bukan aku, sapa lg kan, xkan adik ku lak, klu adik ku yang berusaha kasi settle, aku diam2 jak, maknanya aku pun wat hal la..hehe.

pasal pasangn hidup, erm, alhamduliLLAH, dah ada yang mau "in relationship" ngan aku, orgnya comel, kacukan melayu cina. asalnya dari pantai timur, aku xpernah sampai pantai timur lagi, tp dah dapt awek pantai timur. camana bleh dapt???neh, tu la, ni facebook la ni punya pasal, aku kenal dia ni dari kawanku punya exGF punya kawan kamceng. 1st2 tu aku bertujuan mau jd penyiasat, punya la selidik ex kawan ku ni, sampai mngaku ada pa pa sama kawan ku, last2 terbekenan plak ngan kawan ex kawan ku ni. apa lg, mulakan la langkah. akhirnya dapt pun approval, selepah 6bulan me'request'. hahahahaha...

dan 1 lg, pasal masa depan, banyak jugak ni perancanagn masa depan, walaupun blum habis lagi. yala, sem depan ambik 1 atau 2 subjek jak lg, xkan goyang kaki jak mngharap duit mak bapak, kena la cari duit sendiri, sekurang2nya mngurangkan beban dorg, lagipun sekarang dah ada motor sendiri, kena bayar ansuran tiap2 bulan, minyak lg, dah la pakai 3 minyak, minyak petrol, minyak 4T, dan 1 lg minyak 2T. walaupun sakit menjaga, tp kepuasan memakai mmg berbaloi2, smart pun smart, laju pun laju. boleh sampai 190KM/J tu, klu bikin skit, bleh sampai 200KM/J.insyaALLAH la, masuk sem depan, kena cari kerja yg bleh kasi duit lebih cikit.

2 comments:

Studentslife said...

woii bb ko terbekenan tu susah mo phm woo...ayat ko ayat tahap gaban..

anyway good job bro..

amie said...

ehmmmm....sal in relationship tue baa..bgus2...